Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС одобриха списък с министри за общ кабинет

| обновено на 02.06.23 в 09:21
Снимка: БГНЕС

 “Продължаваме промяната – Демократична България” и ГЕРБ-СДС, които преговарят за съставяне на правителство с втория мандат, са одобрили списък с имена на евентуалните бъдещи министри, съобщи пред Нова тв номинираният за премиер от ПП-ДБ Николай Денков. Очаква се той да оглави кабинета за първите девет месеца, а след това за същия период предложената от ГЕРБ-СДС Мария Габриел да го наследи на поста.  

Според неофициална информация Мария Габриел, изчаквайки своя ред, ще заеме поста вицепремиер и външен министър.  

Бившият финансов министър Асен Василев и съпредседател на “Продължаваме промяната” от кабинета “Петков” отново ще застане на този пост.  

Министър на енергетиката ще бъде Румен Радев – зам.-председател на Асоциацията на индустриалния капитал.  

Директорът на ГДБОП Калин Стоянов е посочен за вътрешен министър, отбраната ще поеме експертът с дългогодишен опит Тодор Тагарев, а правосъдието – сегашният зам. министър в ресора Емил Дечев.

“Персоналният състав на кабинета е подбран така, че да получи широка подкрепа в парламента”, коментира в кулоарите на Народното събрание Николай Денков. Той добави, че имената на министрите са одобрени от Националните съвети на “Продължаваме промяната” и на “Демократична България”.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51