Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква ни слабо понижение на температурите

Снимка: БГНЕС

В събота през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Още преди обяд над северозападната половина, а след обяд и до полунощ и в югоизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, ще има краткотрайни, интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има градушки. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 22°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, интензивни валежи и гръмотевични бури. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 м - около 10°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат 21°-24°, а на морската вода - 20°-22°.

На Балканите ще преминава студен фронт, ще има валежи и гръмотевична дейност. Температурите ще се понижат. В Атина ще бъде 27 градуса, в Букурещ – 25, в Истанбул – 24, в Белград – 23. 

Стациониращият над Атлантическия океан антициклон ще продължава да поддържа предимно слънчевото време в много райони на Западна и Централна Европа. Краткотрайни валежи ще има в следобедните часове в Южна Франция, Швейцария и Западна Австрия. Най-топло ще бъде в Париж – 27, в Мадрид и Рим – 24, във Виена – 23, в Мюнхен – 22, в Стокхолм – 18, в Санкт Петербург – 13, в Москва – 15. 

Дъжд ще вали в Ню Йорк, Мелбърн и Кейптаун, а в Чикаго ще бъде слънчево. В Ню Йорк максималната температура ще достигне 21 градуса, в Мелбърн и Кейптаун – 16, в Чикаго – 31.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Андрей Пленкович

По съседски: Събития с балкански адрес

В изборната битка между премиер и президент в Хърватия печели премиерът Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович и президентът Зоран Миланович се изправиха един срещу друг на извънредни парламентарни избори в страната. Борещият се за..

публикувано на 19.04.24 в 10:45

България е готова за реакция при ескалиране на обстановката в Близкия Изток

Във връзка със ситуацията в Близкия изток служебният премиер Димитър Главчев и правителството са в непрекъсната координация с ресорните ведомства и служби за сигурност и следят ситуацията. Има готовност за евакуация на българските граждани...

публикувано на 19.04.24 в 09:26

Български певци подкрепят европейската кампания #ИзползвайГласаСи

Бюрото на Европейския парламент в България организира концерт #ИзползвайГласаСи в подкрепа на кампанията за изборите за Европейски парламент на 9 юни т.г. На сцената на столичния Club Mixtape 5 тази вечер ще се изявят младите певци Дара, Прея, Дара Екимова..

публикувано на 19.04.24 в 07:35