Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

МВР започва две проверки относно Ангел Христов-Геле

Прокуратурата също ще разследва смъртта на единия от "Братята Галеви"

Братя Галеви
Снимка: БГНЕС

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев разпореди две проверки, свързани с единия от дупнишките “Братя Галеви” Ангел Христов-Геле, съобщиха от МВР. Издирваният с червена бюлетина от Интерпол мъж се завърна в страната ни и почина от инфаркт в имението си.

Първата проверка се отнася до въпроса как Ангел Христов е влязъл в страната ни без да бъде арестуван от “Гранична полиция” при положение, че срещу него има влязла в сила присъда.

Втората проверка засяга работата на полицията в Кюстендил, която не е имала информация, че той е в дома си в село Ресилово.

Прокуратурата също реагира на новината за смъртта на Ангел Христов и образува, на свой ред, две разследвания. Първото трябва да установи причините за смъртта и да потвърди самоличността на починалия. По първоначални данни по тялото няма следи от насилие. Второто разследване цели да докаже дали някой е помогнал на Христов да се укрие в дома си в кюстендилското село и колко време е продължило това.

В публичната част от системата на Интерпол името на Ангел Христов все още фигурира. Там е записано, че българинът е обявен за издирване заради участие в престъпна група и изнудване.

БНР подкасти:

Още от категорията

След два месеца ЕК ще се произнесе за българския План за възстановяване  

Европейската комисия потвърди, че е получила ревизирания български План за възстановяване и устойчивост и до два месеца ще се произнесе. След това държавите членки ще разполагат с до четири седмици, за да одобрят оценката на ЕК. Страната ни настоява за..

публикувано на 02.10.23 в 14:19

България спира допуска на коли с руска регистрация

До края на ден понеделник, 2 октомври, ще започне да действа забрана за влизане на автомобили с руска регистрация и на територията на България, съобщи пред БНТ директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов. Преди два дни в позиция на ДПС..

публикувано на 02.10.23 в 13:18
Протест в Перник

Протестите на миньори и енергетици в страната продължават

Протести на миньори и енергетици, които блокират а пътища и ключови места в страната продължава вече четвърти ден. Заетите в сектора са против публикуваните на страниците на Министерството на енергетиката Териториални планове за справедлив преход на..

публикувано на 02.10.23 в 12:05