Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Задържаха 43 нелегални мигранти от Афганистан

Снимка: БГНЕС

Тази сутрин полицията задържа 43 нелегални мигранти от Афганистан на столичния булевард “Ботевградско шосе”. Те са на възраст между 25 и 30 години и са били превозвани в камион.

Шестима от мъжете са откарани в болница.

За 24 часа са арестувани водачът на превозното средство и неговият спътник – български граждани, известни на органите на реда.

Още от категорията

България първа в света има улица, кръстена на донор

Във Варна се намира първата улица в света, която носи името на донор, спасил четири човешки живота. Мястото напомня за последния, изключително ценен дар, който човек може да направи в земния си път. Улицата се казва „Георги Николов“ и е в квартал..

публикувано на 21.09.23 в 10:15

Пред Общото събрание на ООН президентът осъди руската агресия в Украйна

Войната, конфликтите и терорът са предизвикателства за бъдещето на нашата цивилизация. Това заяви президентът Румен Радев в словото си пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк. „Днес живеем в свят на растящи рискове и несигурност. Картината се допълва от..

публикувано на 21.09.23 в 09:54

Международен фолклорен фестивал "Море от ритми" в Балчик

Над 1000 души, пазители на българския дух и традиции, се събират в черноморския град Балчик от 21 до 24 септември за Международния фолклорен фестивал "Море от ритми". Ще участват също така певци и танцьори от Румъния – на живо, и от Норвегия и Дания – чрез..

публикувано на 21.09.23 в 07:10