Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ако не завърши Е-79, България ще изгуби приходите от пътен трафик

Магистрала „Струма“
Снимка: БГНЕС

Неотложно е да бъдат направени магистрала "Струма" и укрепването на свлачището при тунел "Железница" на магистралата, заяви пред bTV служебният строителен и регионален министър Иван Шишков. Той се възмути, че служебният кабинет и президентът са наричани русофили и "пета колона", защитаваща интересите на друга държава. Първото нещо, което направи служебният кабинет, беше да откачи България от руския газ, каза Шишков и уточни, че говори за пускането на интерконектора с Гърция.

Ако не направим магистрала "Струма", включително и тунел под Петрохан на европесйки път Е-79, накрая всичките товари ще заобиколят България, а трафикът от Гърция ще мине през Северна Македония и Сърбия, коментира Шишков.

Още от категорията

България днес – 3 Oктомври 2023 г.

В „България днес“ търсим отговор на въпроса, преимущество или недостатък за страната ни би било присъединяването към еврозоната. Правим телефонен мост с германския град Хамбург, за да разберем повече за едно мащабно събитие, което..

публикувано на 03.10.23 в 19:00

Премиерът Денков: Имаме подписано споразумение с протестиращите енергетици

След пет дни протести и блокади на пътища от енергетиците и миньорите, несъгласни с териториалните планове за справедлив преход към въглеродно неутрална икономика, протестиращи и управляващи в лицето на премиера Николай Денков, министри и депутати, днес..

публикувано на 03.10.23 в 18:52

Есенно слънце ще ни топли и в сряда

М инималните температури в средата на седмицата ще са от 8 до 13°. В котловините се очакват 5-6° . През деня ще е предимно слънчево. Максималните стойности ще са от 23° до 28°. В София  минимална температура – 7°, максимална – 25°. По..

публикувано на 03.10.23 в 18:35