Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дж. Рубин: САЩ нямат позиция кои партии да са на власт в България

Джеймс Рубин
Снимка: БГНЕС

САЩ нямат позиция кои партии да са на власт. Просто искаме да се сформира правителство възможно най-скоро, което да работи с нас по политиките, които ни вълнуват, каза пред bTV пратеникът на Държавния департамент на САЩ, координиращ противодействието срещу дезинформацията Джеймс Рубин. Той определи като "абсолютни глупости" твърденията, че САЩ са кадрували бъдещото българско правителство. "Разговарях с посланика. Той ме увери, че никой в посолството не обикаля със съвети за конкретни политики или лица", каза Рубин.

"На Балканите има няколко по-уязвими за руската дезинформация страни. Сред тях са Черна гора, Сърбия, Македония и България. За Русия информационното пространство е бойно поле, това е форма на държавна политика. Те планират неща, които да се кажат, неверни тези, които да проникнат в обществата ни, защото се надяват по този начин да накърнят подкрепата за правителството на Украйна, например", допълни дипломатът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия е недоволна от препоръката Косово да бъде приета за член на ПАСЕ Комитетът по политически въпроси и демокрация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа даде положително становище по кандидатурата на Косово за членство в..

публикувано на 29.03.24 в 10:35

Членството на България в НАТО – 20 години по-късно

Днес се навършват точно 20 години от приемането на България за пълноправен член на НАТО. И ако трябваше решението да бъде взето отново днес – 56% от българите биха гласували страната ни да остане член на Алианса, а 28 на сто са на мнение, че трябва да..

публикувано на 29.03.24 в 04:30

Президентът започна срещите с възможните служебни премиери

Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер. Според конституционните промени от края на 2023 г., държавният глава може да избере служебния премиер от ограничен списък от 10 кандидати. Това са председателят на..

публикувано на 28.03.24 в 17:50