Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Дж. Рубин: САЩ нямат позиция кои партии да са на власт в България

Джеймс Рубин
Снимка: БГНЕС

САЩ нямат позиция кои партии да са на власт. Просто искаме да се сформира правителство възможно най-скоро, което да работи с нас по политиките, които ни вълнуват, каза пред bTV пратеникът на Държавния департамент на САЩ, координиращ противодействието срещу дезинформацията Джеймс Рубин. Той определи като "абсолютни глупости" твърденията, че САЩ са кадрували бъдещото българско правителство. "Разговарях с посланика. Той ме увери, че никой в посолството не обикаля със съвети за конкретни политики или лица", каза Рубин.

"На Балканите има няколко по-уязвими за руската дезинформация страни. Сред тях са Черна гора, Сърбия, Македония и България. За Русия информационното пространство е бойно поле, това е форма на държавна политика. Те планират неща, които да се кажат, неверни тези, които да проникнат в обществата ни, защото се надяват по този начин да накърнят подкрепата за правителството на Украйна, например", допълни дипломатът.


БНР подкасти:

Още от категорията

Ако някой използва местните избори за оправдание, си е направил грешно сметката

Вицепрезидентът Илияна Йотова препоръча да не се преувеличават резултатите от местните избори за съдбата на правителството, тъй като Конституцията повелява разделение на властите. “ Нека да оставим хората да преценят най-добре и да изберат своите..

публикувано на 23.09.23 в 16:13
Кирил Петков

Българските служби се задействат едва след като други ни посочат шпионите

Докато българските служби не заработят по проактивен начин, националната ни сигурност ще бъде подложена на риск. Тази констатация направи пред Нова тв съпредседателят на “Продължаваме промяната - Демократична България” Кирил Петков по повод емблематични..

публикувано на 23.09.23 в 14:16

Австрия ще вдигне ветото за Шенген след изборите догодина

Австрия ще се откаже от ветото за Шенген след парламентарните избори догодина, прогнозира пред БНР австрийският политолог проф. Райнхард Хайниш. Заедно с Нидерландия тя се обявява против разширяването на Шенгенското пространство. Това, което може да..

публикувано на 23.09.23 в 10:42