Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Служебното правителство отчете, че е управлявало "изтощителни 10 месеца"

Снимка: БГНЕС

Ние върнахме центъра за вземането на решенията там, където е неговото място – в България, каза премиерът Гълъб Донев на извънредно заседание на Министерския съвет, но което служебният кабинет представи отчет за своя работа от 3 февруари.

"Може би до края на отговорностите ни като временна власт остават плюс-минус 24 часа. Бяха изтощителни 10 месеца. Мислете за хората, те са държавата. Не мачкайте и не пречупвайте хората. Този модел на отношения вече не работи. Политическата арогантност е безполезна", призова Донев бъдещия редовен кабинет.

Освен успешно проведените парламентарни избори Донев изброи проблемите, по които е работил временния кабинет: подкрепа за покупателната способност на гражданите; намалена е инфлацията; ограничаване на монополите и спекулата; подкрепа на производителите; укрепване на сигурността и охраната на границата – предотвратени са 31 000 опити за незаконно проникване през границата; борба с беззаконията и противодействия на корупцията; съдебна реформа; създаването на спешна медицинска помощ по въздух; укрепване на лидерската роля на България в региона.

Гълъб Донев

"Присъдиняването към Шенген беше един от ангажиментите на правителството, продължиха интензивните разговори с Нидерландия за откриването на формула, която дава увереност, че резервите им спрямо България ще отпаднат. Независимо от наложилото се отлагане, продължава подготовката и по присъдиняването към еврозоната", заключи Гълъб Донев.

Още от категорията

Премиерът с ултиматум към вътрешния министър да признае за полицейското насилие

Премиерът Николай Денков призова вътрешния министър Калин Стоянов да заяви категорична позиция за насилието от страна на някои полицаи на протеста на футболните фенове от 16 ноември . Денков заяви , че от това ще зависят последващите му действия..

публикувано на 20.11.23 в 19:29
Лидерите на ПП Асен Василев и Кирил Петков

“Продължаваме промяната” свиква кметове и общински съветници

Лидерите на “Продължаваме промяната” днес ще проведат национална среща в Благоевград с кметове и общински съветници от цялата страна. Основен фокус на събитието ще бъдат първите планове на местната власт на ПП за следващите четири години. Сред..

публикувано на 19.11.23 в 07:00
Тодор Тагарев

Кабинетът не обсъжда с президента военната помощ за Украйна

“ Наративът на Кремъл се приема доста благосклонно от значителна част от населението. Това обаче се променя и все повече българи подкрепят Украйна ”, заявява военният министър Тодор Тагарев в интервю за украинското издание “Киев Индипендънт”...

публикувано на 18.11.23 в 09:08