Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Земетресение с магнитуд 4,8 на 15 км от Пловдив

Снимка: архив

Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер по данни на Европейския средземноморски сеизмологичен център е регистрирано на 15 км от Пловдив и 146 км от София. Епицентърът на труса е северно от Асеновград. Трусът стана в 15.26 часа и е бил с дълбочина 4,5 км. Земетресението е усетено и в София. Шест минути след земетресението е регистриран и вторичен трус от 2,1 по Рихтер. 

Жителите на Пловдив са усетили труса силно за около 10-15 секунди. Засега няма данни за сериозни щети. Хората в село Крумово, което е в непосредствена близост до епицентъра, са се изплашили много, каза пред БНР Пловдив кметът Румяна Самоковарева. По нейните думи има паднали комини и тухли от комините и читалището. И в Садово заметесението е усетено силно, но няма данни за поражения по сградите.

Още от категорията

Трима президенти откриха новата газова връзка между България и Сърбия

Променяме енергийната карта на Европа, интерконекторът е гаранция за диверсификация и сигурност, каза президентът Румен Радев на церемонията по откриването на междусистемната газова връзка България-Сърбия (IBS) в Ниш.  "Газопроводът с България ще..

публикувано на 10.12.23 в 13:09

В сила е ново разписание на БДЖ

От 10 декември влиза в сила нов график за движение на пътническите влакове на БДЖ. Осигурен e нов директен бърз влак Свиленград - София – Свиленград, без да се налага прекачване в гарите. С един час по-късно ще тръгва теснолинейката..

публикувано на 10.12.23 в 10:00

Старт на междусистемната газова връзка България-Сърбия

Междусистемната газова връзка България-Сърбия (IBS) ще бъде въведена в експлоатация със специална церемония, в която ще участват президентите на двете държави Румен Радев и Александър Вучич. Съоръжението е с обща дължина от 170 км....

публикувано на 10.12.23 в 05:10