Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Главният прокурор поиска да говори в парламента за корупцията

| обновено на 09.06.23 в 16:50
Главният прокурор Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор на България Иван Гешев е изпратил писмо до председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков с искане да бъде изслушан от народните представители във връзка с конкретни досъдебни производства, свързани с корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние. За това съобщиха от прокуратурата. Главният прокурор е посочил, че изслушването следва да се проведе при закрити врата предвид съдържаща се в досъдебните производства чувствителна информация.
За тази вечер беше обявено обръщение на главния прокурор към народа по Българската национална телевизия. Главният прокурор поиска да се възползва от това свое конституционно право на фона на искането за неговата оставка. Днес обаче стана ясно, че обръщението се отлага. Вчера Пленумът на ВСС сложи пауза на продължилото близо 14 часа заседание, на което обсъждаше искането за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

.

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения въвежда полицейски пропускателни пунктове по своите граници Словения ще постави полицейски контролно-пропускателни пунктове на своя територия в близост до граничните пунктове, включително по границата с Хърватия. Шенгенският режим остава..

публикувано на 29.09.23 в 14:00

Денонощен телефон и специален мейл приемат сигнали за изборни нарушения

От 29 септември до 6 ноември 2023 г. в Министерството на вътрешните работи е отворена денонощна телефонна линия с номер - 02 90 112 98. На нея, както и на електронния адрес - izbori@mvr.bg, гражданите могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения..

публикувано на 29.09.23 в 10:34

Започна предизборната кампания на кандидатите за местна власт

Точно след месец, на 29 октомври, българите ще изберат  кметове и общински съветници , които ще управляват през следващите четири години. Предстоят 30 дни, в които кандидатите трябва да представят своите идеи за развитие на населените места пред..

публикувано на 29.09.23 в 05:15