Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният прокурор поиска да говори в парламента за корупцията

| обновено на 09.06.23 в 16:50
Главният прокурор Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор на България Иван Гешев е изпратил писмо до председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков с искане да бъде изслушан от народните представители във връзка с конкретни досъдебни производства, свързани с корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние. За това съобщиха от прокуратурата. Главният прокурор е посочил, че изслушването следва да се проведе при закрити врата предвид съдържаща се в досъдебните производства чувствителна информация.
За тази вечер беше обявено обръщение на главния прокурор към народа по Българската национална телевизия. Главният прокурор поиска да се възползва от това свое конституционно право на фона на искането за неговата оставка. Днес обаче стана ясно, че обръщението се отлага. Вчера Пленумът на ВСС сложи пауза на продължилото близо 14 часа заседание, на което обсъждаше искането за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51