Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Главният прокурор поиска да говори в парламента за корупцията

| обновено на 09.06.23 в 16:50
Главният прокурор Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор на България Иван Гешев е изпратил писмо до председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков с искане да бъде изслушан от народните представители във връзка с конкретни досъдебни производства, свързани с корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние. За това съобщиха от прокуратурата. Главният прокурор е посочил, че изслушването следва да се проведе при закрити врата предвид съдържаща се в досъдебните производства чувствителна информация.
За тази вечер беше обявено обръщение на главния прокурор към народа по Българската национална телевизия. Главният прокурор поиска да се възползва от това свое конституционно право на фона на искането за неговата оставка. Днес обаче стана ясно, че обръщението се отлага. Вчера Пленумът на ВСС сложи пауза на продължилото близо 14 часа заседание, на което обсъждаше искането за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

.

Още от категорията

Падна ветото на президента за даряване на бронетранспортьори на Украйна

Парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху ветото на президента върху Закона за ратифициране на споразумението с Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника. Против ветото върху дарението на 100..

публикувано на 08.12.23 в 18:05

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения удължи въведения граничен контрол към Хърватия и Унгария Словенското правителство удължи до 21 декември контрола по границите с Хърватия и Унгария с цел предотвратяване на тероризма, екстремизма и трансграничната престъпност,..

публикувано на 08.12.23 в 11:42

Парламентът гледа на първо четене промени в Конституцията

Първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на България е точка от дневния ред на днешното заседание на парламента. Вносители на законопроекта са лидерите и председателите на парламентарните групи на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и..

публикувано на 08.12.23 в 06:30