Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за обилни валежи почти в цялата страна

Снимка: БГНЕС

Увеличават се районите с обявено предупреждение - код жълто - почти в цялата западна половина от страната валежите ще са интензивни и значителни по количество, остават и условията за градушки.

В следобедните часове, главно в Западна и Централна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от североизток. През нощта все още ще превалява само на изолирани места, главно в западните райони от страната.

Утре, 12 юни, от изток-североизток ще духа слаб, до умерен вятър в източните райони. В Западна и Централна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в Западна България - малко по-ниски, в София - около 21°.

По Черноморието, преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа слаб до умерен  вятър от изток-североизток. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.           

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Сутринта в отделни райони, а около и след обяд на много места, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На места явленията ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен вятър от север-североизток, по високите част от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В тетевенското село Черни Вит се организира празник на домашните сирена

За четвърта поредна година днес в тетевенското село Черни Вит в Стара планина се организира  празник на домашните сирена, предаде кореспондентът на БНР в Ловеч Пламен Христов. Откриването е в 10 ч.  Освен домашни сирена от цялата страна посетителите..

публикувано на 21.09.24 в 07:10

България се включва в Обща молитва за мир

На 21 септември йога студия от София, Пловдив, Варна, Бургас, Перник, Габрово за първи път присъединява и България към международната инициатива Обща молитва за мир, в която участват популярни личности като Ричард Гиър, Дийпак Чопра, Мадона, политици,..

публикувано на 21.09.24 в 07:00

За празниците идва слънчево време

В събота  ще е без валежи. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево. Минималните температури ще са между 9° и 16°, в София 9°. Максималните ще са от 20 до 26°, в столицата ще е 20°.  По Черноморието  ще е облачно, но..

публикувано на 20.09.24 в 19:05