Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Гешев ще говори за “Барселонагейт” и златни кюлчета в Европейския парламент

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев ще посети Европейския парламент на 13 и 14 юни, където ще участва в извънредно заседание на Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, съобщиха от прокуратурата.  

По искане на европейските депутати главният прокурор ще представи в Страсбург постигнатия от обвинението напредък при разследването на корупцията по високите етажи на властта, както и по конкретни казуси, обект на интерес от Мониторинговата група - т.нар. дела "Барселонагейт" и "Златните кюлчета".  

В заседанието ще участват също представители на GRECO - Групата на държавите, борещи се срещу корупцията при Съвета на Европа, която следи практиките за противодействие и разкриване на корупционни престъпления по високите етажи на властта. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Идва слънчево и топло време, ще превалява само над планините

В четвъртък, 6 юни, още в сутрешните часове валежите ще спрат над цялата страна. През деня ще е слънчево. След пладне, главно над планините ще се заоблачава и превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 14°. Максималните..

публикувано на 05.06.24 в 20:35
Людмила Петкова

Националната детска болница ще бъде готова през май 2028 г.

Според одобрения от служебния кабинет график Националната детска болница ще бъде готова през май 2028 г. – с девет месеца по-рано от първоначалните намерения, съобщи служебният финансов министър Людмила Петкова. Осигурени са 100 млн. лв. от..

публикувано на 05.06.24 в 19:15

България днес - 5 юни 2024 г.

България е в очакване на изборната неделя! Освен актуална информация за предстоящия вот за Народно събрание и избор на евродепутати, в „България днес“ на 5 юни ще чуете още полезна информация за транзитната Виза тип С. Предстоят ни и две..

публикувано на 05.06.24 в 19:00