Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Временна парламентарна комисия ще разгледа три депутатски имунитета

Снимка: БТА

“Продължаваме промяната – Демократична България” внесе в деловодството на Народното събрание проект на решение за създаването на временна парламентарна комисия, която да прецени дали има основания за отнемането на три депутатски имунитета. Иван Гешев в качеството си на главен прокурор поиска защитата да падне за Бойко Борисов и Даниел Александров от ГЕРБ, както и за Кирил Петков от ПП-ДБ. Според предложението комисията ще се състои от 12 народни представители – по двама от всяка парламентарна група, с краен срок 18 юли т.г. Тя ще трябва да прегледа огромния обем доказателствени материали и да се произнесе дали има достатъчно данни за извършено престъплние.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Арх. Румен Джагаров реставрира стара къща и се връща на село, като протест срещу демографската криза

5257 населени места има в България, сочи регистърът на НСИ от 2021г. От тях близо 5 хил. са малките населени места, но според статистиката всяка година по едно от селата на България "умира" заради това, че от там си е заминал и последният негов жител. В..

публикувано на 31.05.24 в 11:35
Варна

Плажовете в България са подготвени за летния сезон

Рекорден брой плажни ивици – 23, са отличени с марката за качество “Син флаг” на българското Черноморие , съобщи Кирил Спасов от Асоциацията на концесионерите на морски плажове. Той добави, че плажовете са готови да посрещнат туристите от 1 юни и отговарят..

публикувано на 31.05.24 в 09:31

Очаква се повишаване на температурите в страната

В петък, 31 май, минималните температури в страната ще са между 11 и 17°, в София 11°. През деня ще е слънчево, след пладне ще се заоблачава на северозапад - възможни са валежи. Максималните температури ще са от 25 до 30°, в столицата 25°.  По..

публикувано на 30.05.24 в 20:05