Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взрив в най-голямата румънска петролна рафинерия Петромидия

Не са установени опасни вещества, няма пострадали

Снимка: Ройтерс

Няма убити и ранени при експлозията, последвана от пожар, които избухнаха този следобед в румънската рафинерия Петромидия на брега на Черно море, предаде румънската G4 Media. Инцидентът се е случил при извършване на техническа поддръжка на инсталация за щадящ хидрокрекинг.

Служителите в цялата рафинерия са били евакуирани незабавно след инцидента. Около 15.44 часа румънската система за предупреждения Ro-Alert е известила жителите в района на рафинерията, която е недалеч от курорта Мамая и Констанца. Междувременно екипите за действия при извънредни ситуации на службата SMURD са се намесили, след като първоначално пожарникари от самата рафинерия са ограничили разрастването на пожара.

Към 16.30 SMURD е известила, че са извършени замервания в района на рафинерията и няма установени отделени опасни вещества.

През юли 2021 г. при друга експлозия в Петромидия, последвана от пожар, загина един човек, други петима бяха ранени.

Любителски кадри от евакуацията на работниците


По публикацията работи: Владимир Митев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32