Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взрив в най-голямата румънска петролна рафинерия Петромидия

Не са установени опасни вещества, няма пострадали

Снимка: Ройтерс

Няма убити и ранени при експлозията, последвана от пожар, които избухнаха този следобед в румънската рафинерия Петромидия на брега на Черно море, предаде румънската G4 Media. Инцидентът се е случил при извършване на техническа поддръжка на инсталация за щадящ хидрокрекинг.

Служителите в цялата рафинерия са били евакуирани незабавно след инцидента. Около 15.44 часа румънската система за предупреждения Ro-Alert е известила жителите в района на рафинерията, която е недалеч от курорта Мамая и Констанца. Междувременно екипите за действия при извънредни ситуации на службата SMURD са се намесили, след като първоначално пожарникари от самата рафинерия са ограничили разрастването на пожара.

Към 16.30 SMURD е известила, че са извършени замервания в района на рафинерията и няма установени отделени опасни вещества.

През юли 2021 г. при друга експлозия в Петромидия, последвана от пожар, загина един човек, други петима бяха ранени.

Любителски кадри от евакуацията на работниците


По публикацията работи: Владимир Митев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40
Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16