Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР препоръчва на българите да не пътуват в Русия

Мария Габриел
Снимка: БГНЕС

В официално съобщение на интернет страницата си Министерството на външните работи предупреждава българите да избягват пътувания в Русия заради военното напрежение в района на Ростов и риска от безредици в страната.

Предупреждаваме българите да избягват региона, в който се развиват действията. Оставаме на разположение и следим ситуацията в Русия ежеминутно”, заяви пред журналисти във Велико Търново външният министър Мария Габриел. Според нея ситуацията засега остава част от вътрешните работи на Русия. “Решение на президента е дали да свика Консултативен съвет за национална сигурност”, добави министърът.

При нужда от съдействие хората могат да се обръщат към българското посолство в Москва на телефонен номер + 7 495 234 02 26. Сигнали може да се подават също на имейл адреса Embassy.Moscow@mfa.bg, както и към Генералното консулство в Санкт Петербург: +7 812 401 01 52, +7-921-633-6116, Consulate.Petersburg@mfa.bg. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42

Министърът поздрави за 6 май българските военни на мисии в чужбина

Достойното участие на български военни в операции и мисии на НАТО и ЕС направи България желан партньор за съвместните подготовки и учения, изключително необходими в условията на военни действия, кризи и несигурност. Това каза служебният..

публикувано на 30.04.24 в 17:28

Предвижда се обмяна на IT специалисти между България и Армения

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за сътрудничество в областта на технологичните иновации и научноизследователската и развойна дейност между Министерството на иновациите и растежа на България и Министерството на високотехнологичната..

публикувано на 30.04.24 в 17:06