Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади хора организираха благотворителен фестивал в подкрепа на “цветните” деца

Снимка: Здравка Маслянкова

Група млади хора, които искат да повишат информираността на обществото за децата от аутистичния спектър, организират днес благотворителен фестивал “Спектър” във Велико Търново.

В парк “Марно поле” има пленер по рисуване, арт работилници, консултации с ресурсни учители. Показани са също рисунки на “цветните” деца, а от 18,30 ч. в летния театър ще се състои концерт в подкрепа на семействата им.

Виждаме, че обществото ги третира по ужасен начин, не ги разбира и това е следствие от ниската информираност на хората. Можем да помогнем за приобщаването им – няма нищо срамно, това не е заболяване. Всички сме хора”, казаха 16-годишната Рая Йорданова и 17-годишната Виктория Велчева, които стоят в основата на фестивала.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Из Искърското дефиле

Облачна събота, на места - валежи

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. Ще има и валежи от дъжд с гръмотевици, значителни на места, главно в планинските райони, а около Дунав - слаби. Вечерта от север валежите ще спират. Минималните температури ще са между 8° и 13° ,..

публикувано на 03.05.24 в 19:05

Православни християни изпълниха храмовете на Разпети петък

Въпреки дъжда в различни краища на България храмовете в страната се изпълниха с вярващи на Разпети петък. В София много от тях посетиха митрополитския катедрален храм "Света Неделя". Поклонението продължава през целия ден. Вечерта в храма ще бъде..

публикувано на 03.05.24 в 17:22

Вход свободен и войнишка боб чорба във Военноисторическия музей за 6 май

С Ден на отворени врати ще бъде отбелязан на 6 май Денят на храбростта и празникът на Българската армия в Националния военноисторически музей в София, Военноморския музей и Парк-музей „Владислав Варненчик“ във Варна и в Музея на авиацията в..

публикувано на 03.05.24 в 12:10