Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на ДПС поздрави мюсюлманите за Курбан байрам

Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави от парламентарната трибуна всички мюсюлмани с Курбан байрам и пожела здраве, берекет и благоденствие от името на партията и от свое име. "Този празник на милосърдието и прошката сближава и обединява хората, сплотява обществото и в същността си е мост, както между отделните хора, така и между отделните поколения, и е истински извор на мъдрост и вдъхновение", изтъкна председателят на ДПС.

По думите му само заедно, с взаимно разбиране, милосърдие, вяра, човечност и толерантност можем да изградим по-добър живот сега и по-добро бъдеще за нашите деца в нашата родина. "Празникът е време за равносметка, време да си простим грешките, да бъдем толерантни във взаимоотношенията си, да бъдем щедри и да пазим мъдрите учения на вярата", отбеляза Карадайъ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дъжд и облаци и в петък

В петък , 10 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. През деня облачността ще е значителна, с валежи, главно в Южна България. На североизток облачността ще намалява. Максималните температури ще са от 13 до 18°, в..

публикувано на 09.05.24 в 20:05

България днес - 9 май 2024 г.

В „България днес“ на 9 май отбелязваме Деня на Европа и проследяваме различните прояви в България по повод празника на обединена Европа, разказваме и за нейния химн, „Одата на радостта“ от Деветата симфония на Бетовен, чиято премиера се е..

публикувано на 09.05.24 в 19:00

Временни противоепидемични мерки заради разпространението на коклюш

От 9 май в България са въведени временни противоепидемични мерки срещу разпространението на коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли. Противоепидемичните мерки предвиждат изолацията и лечението на човек..

публикувано на 09.05.24 в 17:11