Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Николай Денков ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Снимка: БГНЕС

На 29 и 30 юни българският премиер Николай Денков ще участва в редовното заседание на Европейския съвет. На двудневната среща на върха в Брюксел Денков и другите държавни и правителствени ръководители ще обсъдят агресивната война на Русия срещу Украйна и продължаващата подкрепа на ЕС за Киев, както и икономиката, сигурността и отбраната, миграцията и външните отношения.

Това е първото посещение на Николай Денков в Брюксел в качеството му на министър-председател.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40

Мнозинството подкрепя демокрацията, но има противоречиви възгледи за нея

63% от пълнолетните българи смятат, че демокрацията е най-добрата форма на държавно управление. 19 на сто са на противното мнение, сочи представително изследване на агенция "Тренд“, поръчано от Институт “Отворено общество – София”. Доверието в..

публикувано на 17.05.24 в 10:14
Роберт Фицо

Българското правителство категорично осъди атаката срещу Роберт Фицо

Словашкият премиер Роберт Фицо беше прострелян този следобед след заседание на правителството в град Хандлова, на около 180 км от Братислава. От публикация в профила на Фицо във Facebook става ясно, че премиерът е с опасност за живота...

публикувано на 15.05.24 в 17:39