Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С "Писмо в бутилка" Лили Гелева провокира отговорност към природата

Снимка: Facebook / lilygelevamartinkostadinov

Международен ден без найлонови торбички отбелязваме на днешната дата, 3 юли. Инициативата датира от 2009 г. с подкрепата на Световното обединение за алтернативи на изгарянето (GAIA) и на европейската организация "Нулеви отпадъци Европа" (Zero Waste Europe), с цел да се повиши информираността на обществеността за вредата от найлоновите торбички за околната среда и да се насърчат хората да не ги използват.

Артистите винаги са сред първите, които застават зад подобни каузи, свързани с грижа за бъдещето на човечеството. Сред тях е и Лили Гелева, която през 2018 г. реализира авторската си песен "Писмо в бутилка". Песента и видеото към нея, с режисьор Димитрис Георгиев, представляват социална кампания против замърсяването с пластмаса и поставя въпроса какви следи оставяме, каква е личната отговорност на всеки един от нас.

В клипа към песента се включват някои от най-популярните български актьори, режисьори и музиканти.


По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Пловдив се открива XV Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”

Елитни солисти и ансамбли ще участват в петнайсетото издание на международния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”, който се открива днес в Пловдив. Началото ще бъде поставено от големия български цигулар Светлин Русев. Той ще изпълни..

публикувано на 12.05.24 в 06:00

Рокаджиите от D2 празнуват 25 години на сцената с концерт в НДК

25 години музика, 25 години история, 25 години движеща сила в българската музикална индустрия – всичко това празнуват днес музикантите от D2 с концерт на сцената на Зала 1 на НДК. Групата е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият..

публикувано на 10.05.24 в 10:15

"Светоглас" представят България на вокалния фестивал "Акапела-Лайпциг"

Мъжката формация "Светоглас" е тазгодишният представител на страната ни в един от най-големите и престижни вокални фестивали в света – Acappella-Leipzig . Те ще изпълнят програма от български фолклор и църковни песнопения, които са неизменна част..

публикувано на 09.05.24 в 10:26