Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на транспорта ще уволни директора на гражданското въздухоплаване

Георги Гвоздейков
Снимка: БГНЕС

Летял опасно ниско и без разрешение хеликоптер на 1 юли е причината за предстоящото уволнение на директора на "Гражданска въздухоплавателна администрация" Христо Щерионов още в понеделник. 

Хеликоптерът е прелетял рано сутринта към 5:20 над плажа на къмпинг "Градина" много ниско над хората, на около 15 метра, а от него са се провисвали пътници и са хвърляли към земята големи количества бутафорни банкноти.

В интервю за bTV Гвоздейков потвърди отказа на транспортното министерство от ползване под наем на два медицински хеликоптера за въздушна помощ. Няма никакъв смисъл да наемаме хеликоптери, на които дължим пари независимо дали работят или не - по 1 млн. лв. (500 000 евро) на месец, когато не е готова цялата система, коментира Гвоздейков. Според него в края на годината България ще разполага с първи собствен медицински хеликоптер.
"Директорът на "Гражданска въздухоплавателна администрация" ще бъде освободен", каза пред журналисти транспортният министър Георги Гвоздейков след среща с премиера акад. Николай Денков, на която е бил обсъден случаят. По думите му, инцидентът е в разрез с всички правила за извършване на този тип полети. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 13 май 2024 г.

В „България днес“ на 13 май разказваме за международния форум в Атина, посветен на значението на Кирило-Методиевото дело за света, който се проведе на 11 май. По този повод ви срещаме с проф. Константинос Нихоритис – doctor honoris causa на..

публикувано на 13.05.24 в 19:00

България е представена на изложение на книгата в Подгорица

България е представена със собствен брандиран щанд на Международното изложение на книгата и образованието в Подгорица, което продължава до 17 май, съобщи БТА. Щандът е организиран от Посолството ни в Черна гора със съдействието и участието на..

публикувано на 13.05.24 в 14:49

За възможния живот в свят без монополи

Приетите в парламента промени в Закона за енергетиката преместиха началото на преходния период на либерализацията на пазара на електроенергия с една година напред във времето – за 1 юли 2025 г. Промените трябва да осигурят постепенна възможност за..

публикувано на 13.05.24 в 10:50