Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът призова работодатели и синдикати към реализъм за Бюджет 2023

Снимка: БТА

При обсъждането на бюджета има емоции, които често замъгляват числата и пречат за търсене на най- подходящите решения, каза премиерът Николай Денков на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, за обсъждане на Бюджет 2023. Той призова за съсредоточаване върху достижимото в следващите месеци и с ясното съзнание, че има време да се заложат по-дългосрочни политики с Бюджет за 2024 г. Премиерът прикани всеки да "отчита внимателно интересите на другите общности, за които трябва да се грижим".

Работодателите принципно подкрепят проектобюджета, но имат резерви към заложените приходи, раздутите проинфлационни разходи за обществено осигуряване и исканото плащане на заплати само по банков път. Те очакват децентрализация на публичните финанси, количествено определяне на такса смет и стимули за инвестиции в зеления преход. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Софийски университет

Държавните университети обявиха стачна готовност

От началото на следващата седмица - 20 май, всички държавни български университети и част от частните университети предупредително няма да отворят врати. Това се съобщава в отворено писмо, разпространено от Съвета на ректорите у нас, до медиите...

публикувано на 14.05.24 в 17:28

Сини хартиени бюлетини за Европарламент, а зелени - за Народно събрание

Бюлетините за изборите "2 в 1" ще бъдат различни, за да не става объркване по време на гласуването, обявиха от ЦИК. Хартиените бюлетини ще бъдат в различни цветове - лентата на гърба, както и имената и номерата на партиите и коалициите,..

публикувано на 14.05.24 в 17:25

БНБ: Най-масови са влоговете до 1000 лв, расте броят на милионерите

1518 души в България имат депозити в размер над 1 милион лева към март 2024 г., докато през март 2023 г. такива влогове са имали 1277 наши съграждани, показват последните данни на БНБ. Най-много са нараснали влоговете от 200 хил. до 500 хил...

публикувано на 14.05.24 в 15:57