Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

На летище София след аварийно кацане е арестуван буйстващ, пиян британец

Снимка: Ани Петрова

Български полицаи са арестувала пиян британец в нощта 3 юли на летище София след аварийно кацане на полет от турския курорт Бодрум за Глазгоу, пише dailymail.co.uk. В едночасовия полет до София 52-годишния пасажер Антъни Спенс с помощта на двете стюардеси е успял да спре пияния мъж да отвори вратата на самолета на нискобюджетната компания Jet2. Изданието е качило видео от ареста. Вижда се как той оказва съпротива на българските полицаи, които го измъкват от самолета под гневните възклицания на пътниците. След ареста самолетът е продължил полета за Глазгоу.

Антъни Спенс и дъщеря му, която също пътувала на борда коментират, че пияният изобщо не е трябвало да бъде допуснат в самолета, предава кореспондетът на БНР в Лондон Веселин Паунов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Полина Карастоянова

Туристическият бранш очаква ползотворен летен сезон и е готов за еврото

Сезон с повече туристи и засилен интерес към България – това очакват членовете на Националния борд по туризъм през това лято. "Всички необходими предпоставки са налице от гледна точка на климата, подготовка от страна на инвеститорите и управляващите..

публикувано на 16.05.25 в 11:21
Данко Калапиш

Транспортната стачка ограничава правото на децата на образование

"Ограничено е правото на децата на образование и правото на възрастните на достъп до работното място". Това пише в позиция на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета в България по повод продължаващата трети ден ефективна стачка на..

публикувано на 16.05.25 в 09:54

Изложба представя храни и "пития" на българите от края на ХIХ век до 90-те години

Изложба на тема "Храни и пития на българите от ориенталската трапеза до столовата" ще бъде представена днес от 17,00 ч. в изложбена зала "Архиви" на столичната ул. "Московска" № 5, в Държавна агенция "Архиви". Тя ни разказва историята на храните и..

публикувано на 16.05.25 в 08:20