Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортисти от 7 държави в плувния маратон "Порт-Бургас"

Facebook/ Плувен маратон „Port-Burgas“

Над 170 плувци от 7 държави са заявили участието си в плувния маратон "Порт-Бургас". Събитието e на 8 юли в акваторията на Морска гара Бургас и е част от програмата на Световната федерация по плуване в открити води WOWSA. "Това е състезанието с най-висок ранг в България при плуването в открити води", коментира пред БНР Бургас Цанко Цанков, първият българин, преплувал Гибралтарския проток. Две ще бъдат дистанциите за плувците. Едната е за любители - от 1000 метра, а другата - от 3000 метра, за състезатели и хора с опит. Официалното откриване е в 11 часа, а стартът - от 11.30 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Все още не са загасени големите пожари в Сакар планина

Продължава борбата с големите пожари, които вчера избухнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщи директорът на Областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково Митко Чакалов. От..

публикувано на 24.06.24 в 09:00
Георги Тахов

Министър Георги Тахов обсъжда в Люксембург бъдещето на селското стопанство в ЕС

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург. Министрите от страните членки ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на..

публикувано на 24.06.24 в 06:10
Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35