Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правят национални консултативни съвети за проблемните земеделски отрасли

Снимка: БГНЕС - архив

Реколтата от пшеница е гарантирана и няма опасност от зърнена криза, каза министърът на земеделието Кирил Вътев в с. Горно поле, община Маджарово. Дъждът на места пречи на жътвата, поясни Вътев и уточни, че влажността на зърното може да е проблем. Има райони с добри и дори рекордни добиви, посочи той, но не се ангажира с прогнозни за добивите преди края на кампанията. 

Вътев присъства на първия Фестивал на планинското говедовъдство. Министърът посочи, че проблемите с изкупните цени на млякото са се набирали "като снежна топка" и са крайно неблагоприятни. Затова по всички чувствителни теми в земеделието още в понеделник ще бъдат създадени национални консултативни съвети - по млякото, месото, поземлените отношения и водоползването, добави министърът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хиляди се сбогуваха с рок легендата Кирил Маричков

Хиляди почитатели, близки, роднини и приятели на българската рок легенда Кирил Маричков се стекоха в столичния храм "Света София", за да се поклонят пред тленните останки на музиканта и да кажат последно "Сбогом". В същото време фенове на Маричков в..

публикувано на 15.10.24 в 15:55
Сградата на Българска Академия на науките

Академиите на науките на Куба и България обединяват сили в решаването на глобални проблеми

Тази събота, 12 октомври, Българската академия на науките тържествено отбеляза 155-ата годишнина от основаването си с официален прием и концерт в Софийската опера и балет. Именно този специален случай, както и 64-ата годишнина от установяването на..

публикувано на 15.10.24 в 15:25
Инженер Катя Стоянова, ръководител на проекта „Реставрация, консервация и социализация на Хераклея Синтика

Отличиха община Петрич за популяризирането на Хераклея Синтика

Община Петрич получи награда за оригинално популяризиране на туристическа дестинация "Хераклея Синтика". Това каза за БТА инж. Катя Стоянова, ръководител на проекта "Реставрация, консервация и социализация на Хераклея Синтика". Наградата е връчена на..

публикувано на 15.10.24 в 13:47