Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма разминавания между премиера и военния министър за помощта за Украйна

Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков отрече да има разминаване между него и военния министър Тодор Тагарев относно военната помощ за Украйна. Думите му идват в отговор на изразената позиция от вицепрезидента Илияна Йотова, че двамата са дали разнопосочна информация за поетите ангажименти пред президента Володимир Зеленски.  

Ние имаме муниции, чийто срок на годност изтича след 2-3 г. и ако сега не ги предоставим, по-късно ще се наложи да платим, за да бъдат унищожени”, изтъкна министър-председателят пред Нова тв. По думите му, страната ни разполага с достатъчно боеприпаси, за да покрие своята боеспособност.  

Помагаме на Украйна, защото е много по-добре този фронт да стои колкото се може по-далече от границите ни и това е националният интерес на България”, каза още Николай Денков.

Що се отнася до отхвърления референдум за запазване на българския лев до 2043 г., предложен от “Възраждане”, премиерът определи решението на НС като “юридически правилно”. Според него българският народ е проевропейски настроен.

.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Празникът на буквите – слънчев, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици

В петък, 24 май,  ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. В отделни..

публикувано на 23.05.24 в 20:29

България днес - 23 май 2024 г.

В „България днес“ на 23 май правим обзор на най-важното от случилото се на Балканите през изминалата седмица, разказваме как 24 май, Денят на българската азбука, просвета и култура, се отбелязва по света, за дискусия, посветена на паметта и..

публикувано на 23.05.24 в 19:00

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09