Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МО: Няма опасност войната да напусне пределите на Украйна

Снимка: БТА

По оценка на Министерство на отбраната и Служба "Военна информация" към момента няма опасност войната да напусне пределите на Украйна и да се прехвърли на територията на НАТО. В това увери на брифинг заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов. Той също посочи, че няма опасност Българската армия да остане без боеприпаси, ако удовлетвори исканията на Украйна за предоставяне на помощ. По думите му България ще се освободи от запаси, които са съхранявани дълго време от Въоръжените ни сили и са на края на своя експлоатационен ресурс. Предоставянето на боеприпаси на Украйна в съответствие с решението на праламента от 9 декември 2022 г. и от юли тази година за ускоряване на този процес, ще стане едва след като ВМЗ "Сопот" достави за армията ни нови боеприпаси по договор с Министерството на отбраната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Захлаждане и дъжд на Разпети петък

През следващото денонощие синоптичната обстановка ще се усложни. През нощта в Западна България, а през деня и в останалата част от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. Вятърът ще бъде умерен, временно силен, следобед ще..

публикувано на 02.05.24 в 20:10

България днес - 2 май 2024 г.

В „България днес“ на 2 май правим обзор на най-важните събития на Балканите от изминалата седмица в рубриката „По съседски“, след което се отправяме към Босилеград, където се открива Детският великденски фестивал. Посещаваме българите в Лас Вегас,..

публикувано на 02.05.24 в 19:00
Димитър Главчев

Премиерът Главчев: Присъединяваме се към ОИСР до края на 2025 г.

За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това обяви служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти след беседа с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман...

публикувано на 02.05.24 в 18:44