Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МО: Няма опасност войната да напусне пределите на Украйна

Снимка: БТА

По оценка на Министерство на отбраната и Служба "Военна информация" към момента няма опасност войната да напусне пределите на Украйна и да се прехвърли на територията на НАТО. В това увери на брифинг заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов. Той също посочи, че няма опасност Българската армия да остане без боеприпаси, ако удовлетвори исканията на Украйна за предоставяне на помощ. По думите му България ще се освободи от запаси, които са съхранявани дълго време от Въоръжените ни сили и са на края на своя експлоатационен ресурс. Предоставянето на боеприпаси на Украйна в съответствие с решението на праламента от 9 декември 2022 г. и от юли тази година за ускоряване на този процес, ще стане едва след като ВМЗ "Сопот" достави за армията ни нови боеприпаси по договор с Министерството на отбраната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05