Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Македонският съд отново отложи делото за побоя над българина Християн Пендиков

Снимка: БГНЕС

Християн Пендиков, който поради етническа омраза беше пребит в началото на януари в Охрид, заяви, че продължава да се чувства застрашен и да получава заплахи през социалните мрежи и приложенията, за което са подадени сигнали до полицията в Северна Македония. Запитан, как престоява в Северна Македония, Пендиков отговори, че престоят му е нормален и се надява следващия път да "не ни убият".

"Надявам се да започнем да мислим по-отворено и да не се пребиваме заради нечие национално чувство. Надявам се този инцидент да не се повтори за никого, защото не е добре никой да бъде бит или унижаван заради неговото национално чувство", каза Пендиков.  Той уточни, че е повикан в Охрид за разпознаване на втория заподозрян за побоя над него, но заподозреният Б.А. не се е явил. В Охрид по искане на адвоката на обвиняемия за побоя над Пендиков Илия Спасески за втори път беше отложено делото. Следващото заседание е отложено за 21 септември, предава БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15