Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Македонският съд отново отложи делото за побоя над българина Християн Пендиков

Снимка: БГНЕС

Християн Пендиков, който поради етническа омраза беше пребит в началото на януари в Охрид, заяви, че продължава да се чувства застрашен и да получава заплахи през социалните мрежи и приложенията, за което са подадени сигнали до полицията в Северна Македония. Запитан, как престоява в Северна Македония, Пендиков отговори, че престоят му е нормален и се надява следващия път да "не ни убият".

"Надявам се да започнем да мислим по-отворено и да не се пребиваме заради нечие национално чувство. Надявам се този инцидент да не се повтори за никого, защото не е добре никой да бъде бит или унижаван заради неговото национално чувство", каза Пендиков.  Той уточни, че е повикан в Охрид за разпознаване на втория заподозрян за побоя над него, но заподозреният Б.А. не се е явил. В Охрид по искане на адвоката на обвиняемия за побоя над Пендиков Илия Спасески за втори път беше отложено делото. Следващото заседание е отложено за 21 септември, предава БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за значими валежи в сряда в 22 области на страната

В сряда, 8 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 9°. През деня ще е облачно и дъждовно. По обяд и след пладне на много места ще вали с гръмотевици. Има условия за градушки. Значителни ще са валежите в Западна и..

публикувано на 07.05.24 в 20:10

Преходът към либерализация на пазара на електричество ще е юли-декември 2025 г.

Приемайки окончателно изменения в Наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, Комисията за енергийно и водно регулиране набеляза следващия етап от либерализацията на пазара на електроенергия, предвиждащ пълна либерализация на..

публикувано на 07.05.24 в 19:20

38% от българите виждат в развитието на изкуствения интелект проблем

Развитието на изкуствения интелект поделя нагласите сред българите, но като че ли притеснението надделява. Това показват резултати от изследване на социологическата агенция "Галъп интернешънъл". 21% от анкетираните казват, че изкуственият..

публикувано на 07.05.24 в 18:54