Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещ понеделник с температури до 37°, по Черноморието - малко по-ниски

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно. В понеделник ще бъде слънчево и горещо. Ще има слаб, по Черноморието до умерен, вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 32° и 37°, в София - около 33°. 
По Черноморието ще е слънчево. Максималните температури ще са 26°-29°. Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 20°.
На Балканите ще бъде слънчево и горещо с температури до 37° в Букурещ, Скопие и Атина. В останалата част на Европа - над по-голямата част от Пиренейския и Апенинския полуостров и в Средиземноморието, също ще бъде предимно слънчево. Над южната част от Скандинавския полуостров, над Западна Европа и западната част от Централна ще бъде ветровито, с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност; на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, а на отделни места ще са интензивни. Валежи и гръмотевици ще има и на много места в Прибалтика и Европейска Русия. Температурите ще са от 19° в Лондон до 37° в Рим.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обучение за франкофони на световно ниво предлагат Техническият и Химикотехнологичният и металургичен университет в София

Вече над 30 години два български университета предлагат качествено обучение на френски език за технически и инженерни специалности и дипломи, признати по цял свят. Затова и преподавателите с гордост казват, че сред възпитаниците им няма нито един..

публикувано на 17.05.24 в 09:30

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54