Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Моето българско лято” събира българчета от чужбина

Снимка: БТА/личен архив

Образователната ваканция за българчета от чужбина “Моето българско лято” се провежда за трета година, съобщи съоснователят на проекта Елена Павлова. През настоящото лято децата имат две възможности да отидат на лагер – в Габрово или в Обзор.  

Идеята на ваканцията в България е децата да практикуват родния език, да опознаят страната, да създадат приятелства и спомени от преживявания извън семейството.  

Инициативата е насочена към всички българи по света и досега в нея са участвали момчета и момичета от САЩ, Франция, Финландия, Германия, Австрия, Чехия, Нидерландия. Засега “Моето българско лято” се налага бавно, но пък отзивите от родителите са радушни”, казва Елена Павлова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мустафа Акан

Все повече изселници в Турция се стремят да учат български език

Българските изселници в Турция искат бъдещето на тяхната общност да е свързано с България, за да не предпочитат по-младите поколения страните от Западна Европа, казва пред БНР Мустафа Акан от изселническата организация "Балкански турци" в Одрин...

публикувано на 18.06.24 в 12:19

Представители на българските медии зад граница почетоха делото на Христо Ботев

На път за Одеса, участниците в 19-ата Световна среща на българските медии, организирана от БТА, почетоха делото на Христо Ботев в Браила, Румъния. Генералният директор на БТА Кирил Вълчев и Евгени Веселинов, главен редактор на "BulgariCA" в..

публикувано на 18.06.24 в 12:10

Световната среща на българските медии в Украйна ще е в хибриден формат

Деветнадесетата Световна среща на българските медии, организирана от Българската телеграфна агенция, ще се състои между 18 и 21 юни в 3 града в Украйна – Одеса, Болград и Измаил, където има големи български общности. Темата на тазгодишното..

публикувано на 17.06.24 в 08:35