Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама българи от Болградски район жертви на фронта в Украйна

Снимка: БГНЕС

Двама българи от Болградски район са загинали през юли месец във войната в Украйна, съобщава Болградската районна военна администрация.  

32-годишният Вячеслав Казаков от с. Подгорное, Тарутинска община, е загубил живота си при изпълнение на бойна задача близо до Авдеевка, Донецка област. За отлично справяне с поставените задачи той е отличен с две награди и е предложен за орден “Ярослав Мъдри”, който, за съжаление, не успява да получи приживе. 

51-годишният Григорий Лазарев от Болград – войник от морската пехота, също е загинал при изпълнението на бойна задача в Донецка област.  


Снимка: БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Антоанета Цонева

Приемането на изцяло нов Закон за българите в чужбина е възможно в парламент с дългосрочен хоризонт

Законът за българите в чужбина не е променян повече от 20 години. Смята се, че извън страната живеят над милион и половина наши сънародници, макар през последните години да се наблюдава и тенденция за завръщане към България. По данни на Националния..

публикувано на 07.05.24 в 15:25

В Тараклия празнуваха годишнината от основаването на града

На Гергьовден в Тараклия отбелязаха  211 години от основаването на града. Богатата и разнообразна програма започна с празнична литургия в храма "Св. Георги". За любителите на спорта на централния стадион бяха организирани различни състезания...

публикувано на 07.05.24 в 12:29

Българите в Лайпциг ще празнуват 24 май с богата културна програма

Българското културно сдружение “Пенчо Славейков“ в Лайпциг организира тържество по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Богата програма с песни, стихове, танци..

публикувано на 06.05.24 в 09:18