Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Велинград стартира L'Etape Bulgaria от Tour de France

Снимка: Facebook / L’Etape Bulgaria by Tour de France

Над 800 колоездачи от 22 страни ще застанат днес на старта във Велинград в първото издание на L'Etape Bulgaria от Tour de France. Предвидени са два маршрута – дългият е 102 км, а късият – 57. Турът започва от центъра на града и част от него преминава пред множество живописни родопски села, сред които Абланица, Цветино, Горна Дъбева, Враненци.

Това е втората най-голяма надпревара на Балканите под егидата на Tour de France. Другите балкански държави, в които се провежда състезанието, са Гърция и Румъния.

Духът на Tour de France ще бъде пресъздаден и в специално създаденото спортно градче във Велинград, където през уикенда любителите на колоезденето ще могат да разгледат експонати от Музея на Tour de France и да се снимат с култовия талисман на състезанието – дявола Диди.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30