Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Депутатите се събират извънредно за промени в Наказателния кодекс

Снимка: БТА

Депутатите ще прекъснат лятната си ваканция, за да приемат промени в Наказателния кодекс и в Закона за защита от домашното насилие.
На 3 август ще се събере на извънредно заседание правната комисия, а извънредно пленарно заседание ще се проведе на 7 август, научи БНР. Поводът е предизвикалото протести в цялата страна жестоко нападение над 18-годишно момиче от нейния приятел в Стара Загора. На момичето бяха нанесени множество порезни рани по особено мъчителен начин по цялото тяло.
Парламентарните групи на ДПС, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са внесли два общи законопроекта, които предвиждат увеличаване на наказанията за причиняване на лека и средна телесна повреда, а домашното насилие да се наказва и при интимна връзка, съобщиха от пресцентъра на ДПС.


Още от категорията

Заради своята говорителка Лавров заобиколи България

Самолетът с руския външен министър Сергей Лавров заобиколи България. За да стигне до Скопие за срещата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) руската делегация е удължила маршрута си и е летяла 5 часа, като е преминала над Турция..

публикувано на 30.11.23 в 09:07

Освободиха жената с български произход отвлечена от „Хамас“ в Газа

При размяната на заложници между Израел и групировките в ивицата Газа, е освободена Мейраф Тали - жената с български произход , която почти два месеца беше в плен на „Хамас“. Това потвърди и нейният доведен баща Несим Алфандари. За БНТ той каза, че в..

публикувано на 29.11.23 в 15:44

България и Турция започват общ проект за сигурност в граничните райони

България и Турция започват изпълнението на общ проект за подобряване на сигурността в пограничните райони . Дейностите са финансирани по Програмата за трансгранично сътрудничество "ИНТЕРРЕГ България - Турция" 2021-2027, съобщи регионалното министерство...

обновено на 28.11.23 в 17:11