Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Арабски инвеститор придоби активи в българските телекомуникации

Снимка: Rawpixel

Чешката PPF Group и арабската Emirates Telecommunication Group Company (e&) подписаха споразумение, че e& ще придобие дял от 50% плюс една акция в активите на чешкия телеком в България, Унгария, Сърбия и Словакия. Инвеститорът авансово заплаща 2,15 млрд. евро, плюс 350 млн. при финализирането на сделката в началото на 2024 г.

През 2018 г. PPF купи телекомуникационните активи на норвежката телекомуникационна компания Telenor в България, Унгария, Черна гора и Сърбия за 2,8 млрд. евро. През 2022 г. Telenor беше ребрандирана на Yettel. Телекомът е част от семейната бизнес империя на чешката фамилия Келнер, която според Bloomberg притежава активи за 12,1 млрд. долара. Сделката с арабската компания не обхваща някои основни чешки активи на продавача. 


Още от категорията

Пол Хилберс директор на МВФ за България

МВФ препоръчва България да овладее инфлацията до 3 на сто, за да влезе в еврозоната

Надявам се, властите в България ще успеят да доведат инфлацията до нива, отговарящи на изискванията за приемане на еврото, каза пред БНТ директор на Международния валутен фонд (МВФ)за България Пол Хилберс. С въвеждането преди 25 години на валутния борд..

публикувано на 10.12.23 в 10:31
Министърът на икономиката Богдан Богданов на бизнес среща в Корея

Корейски технологичен гигант с интерес към съвместни проекти с България

Нови сфери на сътрудничество и реализацията на съвместни проекти в България обсъди министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов с вицепрезидента на корейски технологичен гигант, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията...

публикувано на 09.12.23 в 15:42
Tesla отбелязва 335 процента увеличение на продажбите у нас.

Кои са предпочитаните нови коли в България?

Сред най-търсените нови автомобили на българския пазар през 2023 година се нареждат Rolls-Royce, Tesla и китайската DFSK, съобщава Automedia.bg , като се позовава на справка за новите регистрации в МВР. В продажбите на Tesla се открояват 335..

публикувано на 09.12.23 в 11:10