Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Планираният блок 7 с реактор АР 1000 на АЕЦ „Козлодуй“ става национален обект

Снимка: БТА

Министерският съвет реши планираната нова ядрена мощност на Площадка №2 на територията на настоящата АЕЦ „Козлодуй“ да бъде определена за национален обект и обект с национално значение. 
Площадката за изграждане на Седми блок с технология АР 1000 на "Уестингхаус" е одобрена от Агенцията за ядрено регулиране. 
Новият статут на обекта ще улесни значително административните процедури, свързани със строителството на новата мощност. Изграждането й е в съответствие с решение на Народното събрание от 12.01.2023 г.

Още от категорията

Пол Хилберс директор на МВФ за България

МВФ препоръчва България да овладее инфлацията до 3 на сто, за да влезе в еврозоната

Надявам се, властите в България ще успеят да доведат инфлацията до нива, отговарящи на изискванията за приемане на еврото, каза пред БНТ директор на Международния валутен фонд (МВФ)за България Пол Хилберс. С въвеждането преди 25 години на валутния борд..

публикувано на 10.12.23 в 10:31
Министърът на икономиката Богдан Богданов на бизнес среща в Корея

Корейски технологичен гигант с интерес към съвместни проекти с България

Нови сфери на сътрудничество и реализацията на съвместни проекти в България обсъди министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов с вицепрезидента на корейски технологичен гигант, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията...

публикувано на 09.12.23 в 15:42
Tesla отбелязва 335 процента увеличение на продажбите у нас.

Кои са предпочитаните нови коли в България?

Сред най-търсените нови автомобили на българския пазар през 2023 година се нареждат Rolls-Royce, Tesla и китайската DFSK, съобщава Automedia.bg , като се позовава на справка за новите регистрации в МВР. В продажбите на Tesla се открояват 335..

публикувано на 09.12.23 в 11:10