Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест за демонтиране на Паметника на съветската армия

Снимка: БГНЕС

Паметникът на съветската армия да бъде демонтиран и преместен от центъра на София – с това искане граждански организации излязоха на протест пред Областната администрация в София.  

Столичната община вече може да се разпорежда с монумента и терена около него, след като правителството промени статута на паметника от публична в частна държавна собственост. Решението трябва да дойде по предложение на областния управител на София, в чието управление е имотът. 

Все още няма яснота колко ще струва евентуалното преместване на паметника и в какъв срок ще може да се осъществи. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предводител на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00