Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Fitch“ потвърди стабилния кредитен рейтинг на ББР

Снимка: архив

Международната агенция „Fitch Ratings“ потвърди дългосрочния рейтинг на Българската банка за развитие (ББР) след проведения през последния месец преглед, съобщиха от трезора. Рейтингът „BBB“ с положителна перспектива е равен на държавния и практически е най-високият възможен за ББР. 

Оценката отразява добрата капиталова позиция на ББР, възвръщането към печалба и факта, че банката е 100% собственост на българската държава, която може да я подкрепя при нужда. 

Финансирането е стабилно, като значителна част е от публичния сектор или е гарантирано от държавата, а останалото е от международни институции за развитие. 

ББР се ръководи основно от своята мисия за развитие на малкия и средния бизнес, заложена в специален закон, подчертава в мотивите си за оценката „Fitch Ratings“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 14 области на страната е подаден жълт код за горещини

В сряда , 19 юни, ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще са между 16 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 33 до 38°, в столицата – 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с топъл бриз. Максималните температури на въздуха ще са в..

публикувано на 18.06.24 в 19:40

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40