Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Носителят на „Букър“ Георги Господинов гостува на фестивала "С книга на плажа" в Бургас

Снимка: Експозиционен център „Флора

Писателят Георги Господинов, носител на най-престижната литературна награда "Букър" за 2023 г. гостува на Летния книжен фестивал "С книга на плажа", който се провежда от 9 до 13 август в Бургас. Срещата с четящата публика край морето е в петък – 11 август 2023,  от 19:00 часа на откритата сцена пред Експозиционен център ФЛОРА в Морската градина на Бургас. 

Във фестивала участват общо 23 издателства с книги на българска и преводна литература, световна класика, романи, както и богато разнообразие от детска литература. Срещите с автори и преводачи са част от съпътстващата програма на фестивала, който се провежда по инициатива на Община Бургас, Регионалната библиотека "Пейо К. Яворов" и Експозиционен център ФЛОРА. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37