Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпращаме хуманитарна помощ на Украйна заради взривяването на язовир “Каховка”

Снимка: БТА

България ще предостави хуманитарна помощ на Украйна за преодоляване на последиците от взривената язовирна стена на ВЕЦ “Каховка”, съобщи пресслужбата ва Министерския съвет. Помощта е на стойност около 35 хил. лв. и в нея влизат бутилки минерална и изворна вода, опаковъчни материали и др.

Решението на кабинета е в отговор на поисканото съдействие от украинското правителство към Европейския съюз чрез активиране на Механизма за гражданска защита.

Стената на големия язовир “Нова Каховка” в контролираната от Русия част на Херсонска област беше разрушена на 6 юни т.г. След наводненията по поречието на река Днепър има опасения от хуманитарна и екологична катастрофа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота и на изборите в неделя температурите ще са летни

В събота , 8 юни, ще е слънчево. След обяд над планините в Западна България ще има временни заоблачавания и на места ще превали. Минималните температури ще са между 15 и 20°, в София 16°. Максималните температури ще са от 30 до 35°, в столицата..

публикувано на 07.06.24 в 19:45

България днес - 7 юни 2024 г.

В "България днес"  на 7 юни, в навечерието на изборите „2 в 1“, проверяваме готовността на българите зад граница за вота с наши сънародници от САЩ, Гърция, Франция и Нидерландия. Както всеки петък, подготвили сме и хроника на събитията с..

публикувано на 07.06.24 в 19:00

Приключва предизборната кампания за изборите "2 в 1" в България

Днес е последният ден от предизборна кампания за изборите "2 в 1" в България - за национален и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни. Кампанията за евроизборите остана в сянката на поредния предсрочен парламентарен вот в България..

публикувано на 07.06.24 в 17:25