Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тържествено отбелязване на 144-ата годишнина от създаването на Военноморските сили

Снимка: mod.bg

144-ата годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България се отбелязва с богата програма, чийто край ще бъде сложен днес.

Сутринта във Варна и Бургас ще бъдат издигнати флаговете на корабите от състава на Военноморските сили, след което в морската ни столица ще се състои военен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“. Вчера 432 студенти от ВВМУ получиха дипломите си за висше образование – от тях 125 с отличен успех.

Жителите и гостите на двата града ще могат да разгледат кораби и техника от състава на Военноморските сили. Празничният ден ще завърши с концерт на мъжкия хор на моряците ветерани “Христо Манолов” във Варна.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42