Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на отбраната: Следим ситуацията в Черно море с повишено внимание

Снимка: БГНЕС

Ден след като руски кораб откри предупредителен огън срещу търговски кораб в Черно море в непосредствена близост до Българската икономическа зона, нарастват заплахите за сигурността на морското корабоплаване в региона. Пред БНТ от Министерството на отбраната заявиха, че ситуацията в Черно море продължава да се следи с повишение внимание в нашата зона за отговорност заедно със съюзниците ни от НАТО.
Експертът по национална сигурност Велизар Шаламанов определи действията на руския боен кораб като провокация за сигурността в непосредствена близост до България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32