Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма пострадали българи от пожарите на Хавайските острови

Снимка: ЕПА/БГНЕС

По информация на българското Генерално консулство в Лос Анджелис, към момента няма данни за български граждани, които да са в неизвестност, в тежко състояние или загинали при пожарите на хавайския остров Мауи

Външно министерство следи с повишено внимание ситуацията и своевременно актуализират информацията за пътуващи към и пребиваващи в района българи. Дипломатическото ни представителство е в постоянен контакт с българска групи студенти, които са на бригада и работят в хотели, както на пострадалия от стихията остров Мауи, така и на остров Хавай. 

По данни на Генералното консулство, българските студенти, намиращи се в хотела на остров Мауи, са добре и изчакват решение дали ще продължат работа на островите или ще се завърнат в България, съобщи външно министерство.


Информация за пострадали българи, съмнения за такива, или нужда от съдействие, може да се подава на имейл: consulate.losangeles@mfa.bg 

или на денонощен телефон за спешни случаи: +1 (310) 437-3606.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 25 май подаваме заявления за гласуване по настоящ адрес

До 25 май 2024 г. избирателите български граждани с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани..

публикувано на 09.05.24 в 14:10

Каква е процедурата за получаване на българско гражданство?

В предишна публикация Радио България ви разказа какви са условията и основанията за придобиване на българско гражданство . В следващите редове ще ви разкажем за стъпките по самата процедура. Първата от тях е подаване на молба за българско..

публикувано на 09.05.24 в 10:20

МВР откри телефонна линия за изборни нарушения

От 9 май до 10 юни 2024 г. в Министерството на вътрешните работи ще работи денонощно открита линия на телефон 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.b g  - за сигнали за нарушения или престъпления в изборния процес. Осигурената допълнителна възможност е..

публикувано на 09.05.24 в 09:11