Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи от Молдова ще развеят знамената на България и Молдова на Мусала

Снимка: Facebook/bormd

Българи от Молдова начело с председателя на Българската община в Република Молдова Георги Барбаров ще вдигнат на най-високия български връх Мусала знамената на Молдова и България. 
Знамената ще бъдат издигнати и на Шипка на 19 август, когато ще се състоят честванията по случай 146 години от Шипченската епопея. 
"Тази символична стъпка отразява истинското отношение на българите от Молдова към прародината си и демонстрира признание и почитане на историята на нашите предци!", написаха на Фейсбук страницата си от Българската община в Република Молдова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Андромахи Барди – момичето, което превърна българската си различност в сила

" Казвам се Андромахи Барди . Аз съм на 22 години , бивша ученичка на Българско то неделно училище " Св. св. Кирил и Методий " в Атина, а сега вече и преподавател там. Живея в Атина, родена съм тук, но майка ми е от..

публикувано на 04.06.24 в 10:30
 Клаудия Шейнбаум

Първата жена президент на Мексико е с българско потекло

За първи път в историята на Мексико начело на страната застава жена президент Клаудия Шейнбаум. Тя спечели категорична победа на президентските избори с около 58% от гласовете. "За първи път в 200-годишната история на републиката аз ще бъда..

публикувано на 03.06.24 в 14:45

Отличиха Иван Николов от Босилеград с най-високия български орден

България е основният двигател на европейската интеграция на страните от Западните Балкани, защото си даваме сметка колко важна е тази интеграция за сигурността, стабилността и устойчивото икономическо развитие на региона, но твърдо стоим на принципа..

публикувано на 03.06.24 в 11:57