Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството определи мерки за активна борба с престъпността

Снимка: БТА

На свикано от премиера Николай Денков съвещание с представители на МВР и службите за сигурност във връзка със зачестилите тежки  криминални престъпления в страната, бяха определени мерки за борба с престъпността. Денков заяви, че е установен вътрешен проблем в МВР и в тази връзка поиска да бъде сменен главният секретар на МВР Петър Тодоров

За момента не е установена връзка между различните убийства, коментирани в медиите, като това на Алексей Петров и Красимир Каменов – Къро в РЮА. „Не може да се говори за възраждане на мутренските времена“, беше категоричен министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Премиерът открои набелязаните основни превантивните мерки за борба с престъпността. Първата от тях е институциите да подобрят обмяната на информация помежду си, особено по наркотрафика и трафика на мигранти, престъпленията срещу личността и борбата с корупцията, да се работи активно по сигнали за т.нар. „чадъри“. 

Също така ще се активизират дейностите на службите, свързани с изпреварваща информация. Ще се води проактивна работа с лицата, които влияят на средата на сигурност, за да е ясно, че всеки опит за нарушаване на правото ще бъде санкциониран. На журналистически въпрос за информация, разпространена от медиите днес, че внезапно от инфаркт е починал в Дубай издирваният с европейска заповед за арест по аферата "Осемте джуджета" бивш следовател Петьо Петров (известен като Петьо Еврото), вътрешният министър заяви, че засега няма потвърждение на тази информация, тя се проверява.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посмъртно пренасят в София тленните останки на цар Фердинанд Български

На 29-ти май тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени от град Кобург в София с военен самолет, който ще кацне пред правителствения VIP на летище София около 14 часа. Ковчегът ще бъде свален тържествено и положен в катафалка, която..

публикувано на 28.05.24 в 08:35

Специалистите по френска филология у нас са с добри възможности за професионална реализация

Франкофонските традиции в България имат богата история, която датира от епохата на българското Възраждане. Още тогава френската култура и език са на почит сред по-образованата част на обществото ни в качеството си на носител на..

публикувано на 28.05.24 в 08:25
Национален парк „Рила“

Отбелязваме Деня на парковете в България

На 24 май Европа отбеляза Деня на парковете, обявен от Европейската федерация на националните и природните паркове EUROPARC. Именно на този ден през 1909 г. в Швеция са създадени първите в Европа девет национални парка. Българското..

публикувано на 28.05.24 в 07:15