Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мачовете "Левски" - "Айнтрахт" и "Лудогорец" - "Аякс" не завършиха с победи за домакините

Снимка: БТА

Първият плейофен мач за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите между "Левски" и "Айнтрахт" (Франкфурт) завърши с 1:1. Още в 6-ата минута гостите поведоха в резултата с плътен удар на Рандал Коло Муани. Домакините имаха отлична възможност да изравнят резултата преди почивката, но Роналдо пропусна да се разпише на празна врата, а удара му от вътрешността на вратарското поле попадна в ръцете на Кевин Трап. Едва накрая, в добавеното време, Хасими Фадига отправи плътен удар от над 30 метра, който попадна точно в близкия горен ъгъл. Това бе и единственият точен удар през втората част. Така Фадига донесе равенството на тима си с впечатляващ гол в последната минута.

Реваншът е на стадион "Дойче Банк Парк" във Франкфурт, на 31 август, четвъртък, от 21:30 часа.

Що се отнася до първия плейофен мач за влизане в груповата фаза на Лига Европа, "Аякс" победи "Лудогорец" с 4:1. Гостите откриха резултата още в 15-ата минута, като Мохамед Кудус стреля извън наказателното поле, за да даде аванс на тима си и изпъкна с хеттрик. След поредица от подавания в наказателното поле Мохамед Кудус удвои попаденията си с удар от движение, "Лудогорец" пропусна да отговори с попадение след още две минути, но пробивът на Кирил Десподов беше спрян от трима и с решаващия шпагат на Дивайн Ренш. В 40-ата минута Брайън Броби отбеляза 3:0 с глава, останал сам срещу вратаря Падт.

След почивката, бърза контраатака на гостите завърши с изстрел по земя на Мохамед Кудус. В 68-ата минута домакините стигнаха до дузпа, за игра с ръка на Йорел Хато, който блокира шут на Спас Делев. Така Оливие Вердон се разписа от 11-метровия наказателен удар.

С победата си отборът от Амстердам си гарантира участие в групите на турнира, а за българите остава мач-реванш на честта и място в Лигата на Конференциите.

Реваншът на стадион "Йохан Кройф Арена" в Амстердам е на 31 август, четвъртък, от 21:00 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

УЕФА наложи тежко наказание на ЦСКА

УЕФА глоби футболния отбор ЦСКА с 450 хил. евро заради неизпълнение на изискванията за “без просрочени задължения”. Българският тим е заплашен с изхвърляне от евротурнирите до 2027 г. и в момента е поставен на изпитателен срок. Наказанието ще бъде..

публикувано на 18.05.24 в 10:21

България участва в Световното първенство по пара лека атлетика Кобе 2024

Националният отбор на България по пара лека атлетика участва в Световното първенство по пара лека атлетика Кобе 2024, което беше открито днес и ще продължи до 25 май 2024 г. в град Кобе, Япония.  Сред участниците са Ружди Ружди, Християн Стоянов и..

публикувано на 17.05.24 в 15:26

Петър Стойчев преплува протока Молокай за почти 19 часа

Българският плувец в открити води Петър Стойчев прибави и хавайския проток Молокай към прекосените от него морски  пространства. Във фейсбук той написа: "От тъмно до тъмно! Преплувах най-трудния и най-дълъг проток от веригата Oceans Seven.  Молокай в..

публикувано на 16.05.24 в 13:32