Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесменът с висящите дела Васил Божков се прибира

Снимка: Facebook / VassilKrumovBojkov

Васил Божков заяви, че се прибира в България, след тригодишно "изгнание" в Дубай. Хазартният бос с 19 обвинения съобщи новината в своя Фейсбук профил и публикува снимка в самолет. Божков емигрира в Дубай в началото на 2020 година, когато започнаха две разследвания срещу него. Пред БНТ, СГП потвърди, че ако в действителност Божков се върне, Гранична полиция би следвало да го задържи, тъй като е обявен за издирване. Спрямо Божков има наложена мярка за задържане за срок до 72 часа, Европейска заповед за арест и Червена бюлетина за издирване от Интерпол. 

Очаква се след като кацне на летище София, органите на МВР да го предадат на следователи за досъдебното производство. Те ще му предявят постановления в качеството на обвиняем по три наказателни дела. Божков ще бъде разпитан, в качеството му на обвиняем, като след това наблюдаващите прокурори ще преценят дали да внесат искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража", която следва да се определи от съда.

Припомняме, че през пролетта на 2022 г. хазартният бос обяви, че е дал показания, в които уличава в корупция бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Малко по-късно Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани, а 24 часа след това освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вход свободен и войнишка боб чорба във Военноисторическия музей за 6 май

С Ден на отворени врати ще бъде отбелязан на 6 май Денят на храбростта и празникът на Българската армия в Националния военноисторически музей в София, Военноморския музей и Парк-музей „Владислав Варненчик“ във Варна и в Музея на авиацията в..

публикувано на 03.05.24 в 12:10

Спират блок 5 на АЕЦ "Козлодуй" за презареждане с американско ядрено гориво

На 5 май пети блок на единствената атомна централа "Козлодуй" ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA,..

публикувано на 03.05.24 в 10:47

"Репортери без граници": България се изкачи до 59 място по свободата на медиите

България се изкачва с 12 позиции до 59 място в годишната класация за свободата на медиите на "Репортери без граници" за 2024 г., публикувана по повод 3 май - Световния ден на свободата на печата. Страната ни значително подобрява позицията в глобалния..

публикувано на 03.05.24 в 09:20