Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесменът с висящите дела Васил Божков се прибира

Снимка: Facebook / VassilKrumovBojkov

Васил Божков заяви, че се прибира в България, след тригодишно "изгнание" в Дубай. Хазартният бос с 19 обвинения съобщи новината в своя Фейсбук профил и публикува снимка в самолет. Божков емигрира в Дубай в началото на 2020 година, когато започнаха две разследвания срещу него. Пред БНТ, СГП потвърди, че ако в действителност Божков се върне, Гранична полиция би следвало да го задържи, тъй като е обявен за издирване. Спрямо Божков има наложена мярка за задържане за срок до 72 часа, Европейска заповед за арест и Червена бюлетина за издирване от Интерпол. 

Очаква се след като кацне на летище София, органите на МВР да го предадат на следователи за досъдебното производство. Те ще му предявят постановления в качеството на обвиняем по три наказателни дела. Божков ще бъде разпитан, в качеството му на обвиняем, като след това наблюдаващите прокурори ще преценят дали да внесат искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража", която следва да се определи от съда.

Припомняме, че през пролетта на 2022 г. хазартният бос обяви, че е дал показания, в които уличава в корупция бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Малко по-късно Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани, а 24 часа след това освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обучение за франкофони на световно ниво предлагат Техническият и Химикотехнологичният и металургичен университет в София

Вече над 30 години два български университета предлагат качествено обучение на френски език за технически и инженерни специалности и дипломи, признати по цял свят. Затова и преподавателите с гордост казват, че сред възпитаниците им няма нито един..

публикувано на 17.05.24 в 09:30

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54