Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятото продължава! Слънчево и горещо, на отделни места с превалявания

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно и почти тихо.

Утре ще бъде предимно слънчево и горещо. В сутрешните часове на места в източните райони ще има мъгла или ниска облачност. След обяд главно над планинските райони от западната половина на страната ще се развие купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотрайно. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, малко по-ниски по Черноморието, в София около 33°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове на отделни места с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат 28°-31°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето постепенно ще се усилва и вечерта вече ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра – около 19°.

На Балканите също ще е слънчево. След обяд над масивите от Западна България, над Северна Македония и Гърция ще се развива купеста облачност, но само в отделни планински райони ще превали.

В Европа, над по-голямата част от Пиренейския полуостров и в Италия ще е предимно слънчево, по-значителни временни увеличения на облачността ще има над северните райони и на места ще превали и прегърми. Над Западна и Северна Европа, както и над Европейска Русия облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. В останалата част от Източна Европа ще преобладава слънчево време. Променлива ще е облачността над по-голямата част от Централна Европа, на места с краткотрайни валежи, след обяд в отделни райони – с гръмотевици; в Източна Австрия и Унгария ще е предимно слънчево.

В Лондон ще е 20°. В Париж и в Берлин 23 и 24°. В Москва се очакват 21°, в Рим – 36°. В Букурещ 35°, а в Белград 36 °. В Атина 35°, в Истанбул 32 °. В Мадрид 32°.

В Азия температурите също са поносими – в Тел Авив 25°, в Дубай – 32°, а в Кувейт – 36, в Банкок 26° и в Токио 33°.

ВСеверна Америка също има леко понижение на температурите  във Ванкувър ще е 21°, в Чикаго 27 °, в Ню Йорк 24°. В Маями 31°, в Мексико сити ще 20°,

В Южна Америка ще е прохладно – в Буенос Айрес ще е 19°, в Рио де Жанейро 25°, в Сантяго де Чиле 14°, а в Лима 23°

В Австралия времето ще хладно  в Сидни 18°, Мелбърн 13°, в Окланд 11°, а в Уелингтън 10°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 6 май 2024 г.

Христос Воскресе! "Хубав ден, Великден. Още по-хубав – Гергьовден", казва народът ни. Светлият понеделник събира двата празника в едно. На днешния 6 май празнуваме храбростта и силата да побеждаваме змея на злото в дните ни, за да може да тържествуват..

публикувано на 06.05.24 в 07:00
Румен Радев

Тържествен водосвет на бойните знамена ще се състои в София по случай Деня на храбростта

В Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май, президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на столичния площад “Св. Александър..

публикувано на 06.05.24 в 06:00

Слънчево и топло време във втория ден на Великден

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 6°, а максималните – предимно между 21° и 26°, в София - около 23°. В планините ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 05.05.24 в 18:30